אוכל

בולונז טבעוני

עדשים ידועות כבר שנים כתחליף נהדר לבשר טחון, והפעם הן מגיעות בצורה של רוטב בולונז עשיר בירקות, שיהפוך כל פסטה לחגיגה של ממש. מתכון טבעוני סופר פשוט ומהיר הכנה

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 29/05/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילת ספגטי

1 כוס עדשים ירוקות

3 כפות שמן זית

2 בצלים, קצוצים לקוביות קטנות

3 שיני שום, קצוצות

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות (אפשר גם חצי סלסלת פטריות פורטובלו + חצי שמפניון)

3 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים דק

2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות

מכל קטן (100 גרם) רסק עגבניות

חצי כפית קינמון

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה

מלח

פלפל שחור

1 כוס מים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מי ברז. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת עדשים נגיסות (אל דנטה). מסננים ומצננים.

2 קוצצים את העדשים בעזרת סכין חדה או בפולסים במעבד מזון, עד לקבלת עדשים גרוסות (אך לא טחונות לרסק).

3 מחממים היטב סיר רחב, ומוסיפים את שמן הזית.

4 מוסיפים את הבצל והשום, הגזרים והפטריות. מערבבים היטב, ומזהיבים כ-3 דקות.

5 מוסיפים את הסלרי הקצוץ, העגבניות, רסק העגבניות, העדשים הגרוסות והתבלינים ומערבבים.

6 מוזגים פנימה את המים, מערבבים היטב, ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 עד 10 דקות עד שמתקבל רוטב עשיר.

7 מבשלים את חבילת הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ומגישים את הרוטב על הפסטה.

לאתר של עופרי - ערן הגנן

>> בשבוע שעבר התפנקנו עם פסטה קצרה עם רטטוי

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?