אוכל

קציצות אפונה צהובה מתובלת

כמה אנחנו אוהבים קציצות. לאכול אותן ככה מהנייר הסופג, לערום אותן על אורז או קוסקוס, להכניס לפיתה ולטבול בטחינה או יוגורט. וכשהן ריחניות ומתובלות כמו אלה, על אחת כמה וכמה

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 20/06/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

500 גרם (2 וחצי כוסות) אפונה צהובה (מסוננות אחרי השריה של 12 שעות)

1 בצל לבן גדול, חתוך גס

6 שיני שום, קלופות

חצי פלפל ירוק חריף

2 כפיות ג׳ינג׳ר טרי קצוץ

1 כוס עלי כוסברה

1 כוס עלי פטרוזיליה

2 כפיות מלח

2 כפיות כמון

1 כפית כוסברה יבשה

1 כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית הל טחון

קורט ציפורן

חצי כפית אבקת סודה לשתייה/1 כפית אבקת אפייה

רבע כוס מים

שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

1 טוחנים את האפונה עם בצל, שום, פלפל חריף, ג׳ינג׳ר, כוסברה ופטרוזיליה במטחנת בשר או מעבד מזון.

2 מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים היטב.

3 מחממים את השמן במחבת עמוקה או סיר שמתאים לטיגון.

4 יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות בעזרת ידיים רטובות או משומנות.

5 מטגנים 2 דקות, הופכים ומטגנים עוד דקה, עד שהקציצות זהובות ומבושלות גם בחלקן הפנימי. מגישים חם עם טחינה או יוגורט לטבילה או בתוך פיתה עם סלט.