טאבולה שבעת המינים
תשכחו מהטאבולה השגרתית ותכניסו לחייכם את הטאבולה העשירה והרעננה הזאת, עם ענבים, דבלים וסירופ רימונים. אפשר להכין אותה טבעונית ואפשר להוסיף גבינות, בחירה שלכם
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 14/05/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לסלט:
1 כוס קוסקוס מלא
חצי כוס גריסי פנינה
1 כוס ענבים ירוקים, שלמים או חצויים
6 דבלים (או תאנים טריות), פרוסות גס
2 כוסות תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע) קצוצים גס
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 כף רכז רימונים
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות סילאן
אופציונלי: ברינזה או חמד או פטה
אופן ההכנה:
1 יוצקים מים רותחים על הקוסקוס, מכסים וממתינים שיספוג את הנוזלים ויתרכך. מצננים.
2 מבשלים את גריסי הפנינה בסיר עם מים 25-20 דקות או עד לריכוך. מסננים ומצננים.
3 מערבבים את הקוסקוס עם גריסי פנינה ויתר החומרים בקערה רחבה.
4 מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.
5 יוצקים את הרוטב על הסלט, ואם רוצים מפזרים גבינה. מערבבים ומגישים.