סלט עדשים שחורות עם חצילים וטחינה יוגורט
אנחנו יודעים שכל מה שאתם רוצים לארוחת צהריים של יום חורפי זה קערת מרק. אבל כל מרק, משביע ככל שיהיה, צריך לצדו תוספת קלילה וכיפית. הסלט הזה הוא בדיוק התשובה - בריא, לא כבד וטעים כל כך
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לסלט:
200 גרם עדשים שחורות
חציל, חתוך לקוביות
5 כפות שמן זית
חופן חמוציות
פלפל ירוק חריף, פרוס דק
2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
חופן פטרוזיליה קצוצה
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל שחור
לטחינה יוגורט:
6 כפות טחינה גולמית
1/2 לימון
מעט יוגורט
מלח
אופן ההכנה:
1 מרתיחים הרבה מים בסיר, מוסיפים מלח ועדשים ומבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים רכות אבל עדיין נגיסות.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים את קוביות החציל על נייר אפייה, מברישים ב-3 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
3 אופים כ-25 דקות או עד שהחציל מתרכך ומשחים. מניחים בצד.
4 מערבבים את העדשים עם קוביות החציל ושאר המרכיבים. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
5 מכינים טחינה יוגורט: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ מחצי לימון. מוסיפים את היוגורט והמלח. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול אם יש צורך. אוכלים את הסלט עם הטחינה-יוגורט בצד או מעל.
>> הנה מתכון למרק חומוס וירקות עם קרוטנים ביתיים שיציל אתכם מהקור