אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט עדשים שחורות עם חצילים וטחינה יוגורט

אנחנו יודעים שכל מה שאתם רוצים לארוחת צהריים של יום חורפי זה קערת מרק. אבל כל מרק, משביע ככל שיהיה, צריך לצדו תוספת קלילה וכיפית. הסלט הזה הוא בדיוק התשובה - בריא, לא כבד וטעים כל כך

מיכל אפשטיין | mako אוכל | פורסם 07/02/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט:

200 גרם עדשים שחורות

חציל, חתוך לקוביות

5 כפות שמן זית

חופן חמוציות

פלפל ירוק חריף, פרוס דק

2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים

חופן פטרוזיליה קצוצה

מיץ מלימון אחד

מלח

פלפל שחור

לטחינה יוגורט:

6 כפות טחינה גולמית

1/2 לימון

מעט יוגורט

מלח

אופן ההכנה:

1 מרתיחים הרבה מים בסיר, מוסיפים מלח ועדשים ומבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים רכות אבל עדיין נגיסות.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים את קוביות החציל על נייר אפייה, מברישים ב-3 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

3 אופים כ-25 דקות או עד שהחציל מתרכך ומשחים. מניחים בצד.

4 מערבבים את העדשים עם קוביות החציל ושאר המרכיבים. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

5 מכינים טחינה יוגורט: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ מחצי לימון. מוסיפים את היוגורט והמלח. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול אם יש צורך. אוכלים את הסלט עם הטחינה-יוגורט בצד או מעל.

>> הנה מתכון למרק חומוס וירקות עם קרוטנים ביתיים שיציל אתכם מהקור

>> המתכון הכי מגניב שראינו. כך תכינו בבית לחם דוריטוס