אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

שיפודי עוף בסוכר חום

השיפודים הכי מהירים שתכינו אי פעם - משהו כמו 20 דקות כולל הכל - וכנראה גם הכי טעימים. עוף בציפוי מתוק? ממש כך - וגם קצת חריף, ובעיקר טעים למות. מאות לקוחות לא טועים

איילת לטוביץ' | mako אוכל | פורסם 09/08/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

גילוי נאות: מבקר מסעדות שביקר בביתא קפה וטעם מנה של בשר בציפוי הסוכר החום שפה למטה קרא למנה ממתק. "ולמה אני אמור לאכול ממתק לעיקרית?", הוא שאל. כששף מקבל ביקורת הוא מיד מחפש את השורה התחתונה, האם הביקורת טובה או רעה? לכן שאלתי את עצמי – ממתק לעיקרית זה טוב? זה רע? אבל הביקורת מבקרת, ומי שבאמת קובע את המציאות הוא הלקוח – והלקוחות התמוגגו על המנה עוד שנים אחרי שהביקורת פורסמה.

 

אז כן, מדובר במנה עיקרית מתוקה, עם רבדים של אורגנו וחריפות של שאטה, מעניינת לחך ומתחנפת מעצם מתיקותה. אני ממליצה לשלב את שיפודי העוף עם אורז שיספוג את המתיקות ויהווה מאזן נטרלי לחריפות הקלה. בתיאבון!

 

 

מרכיבים (4 מנות):

16 יחידות פילה עוף (או 700 גרם חזה עוף, פרוס ל-16 רצועות)

16 שיפודי עץ קצרים

מלח

לציפוי:

1/2 כוס סוכר חום כהה

6 ענפי אורגנו, עלים בלבד, קצוצים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שאטה טחון (אפשר להמיר בפפריקה מתוקה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. מערבבים היטב את כל מרכיבי הציפוי.

2 משפדים את פילה העוף על שיפודי העץ וממליחים קלות. טובלים בתערובת הסוכר החום משני הצדדים, מהדקים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית.

3 צולים למשך 6 דקות ומגישים (זהירות על הידיים – סוכר חם עלול לגרום לכוויות קשות).

איילת לטוביץ' היא השפית של ביתא קפה.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט עדשים עם יוגורט

>> ולקינוח: מרנג קפה משגע