אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק חרירה אלג'יראי

נכון, אם אין לכם במקפיא חומוס ועדשים שכבר השריתם תוכלו להתענג של המרק הזה רק מחר - אבל מרגע שאתם אוחזים בקטניות המושרות והמבושלות, זה כבר כמה דקות של עבודה. יום סוער בלי חרירה? לא אצלנו

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 25/10/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.7 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם גרגירי חומוס, שהושרו במים למשך לילה ואחר כך בושלו שעה-שעה וחצי על אש נמוכה

כוס עדשים שחורות, שהושרו במים למשך לילה

מעט שמן קנולה, לטיגון

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

צרור גדול של סלרי, קצוץ

צרור גדול של כוסברה, קצוץ

צרור פטרוזיליה, קצוץ

5 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות

ליטר וחצי ציר עוף (חלופה פחות רצויה: ליטר וחצי מים מהולים באבקת מרק עוף)

1 כפית כמון (או לפי הטעם)

מלח

פלפל שחור

4 לימונים, סחוטים

אופן ההכנה:

1 מטגנים במעט שמן קנולה בסיר רחב על אש בינונית את הבצל, השום, עשבי התיבול, החומוס והעדשים למשך דקה-שתיים.

2 מוסיפים את קוביות העגבנייה ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה, בסיר מכוסה.

3 מוסיפים את ציר העוף ומבשלים עוד כ-45 דקות, עד שהכל מתרכך. מתבלים בכמון ובמלח ופלפל לפי הטעם.

4 רגע לפני ההגשה סוחטים את הלימון ומוסיפים לסיר, או ישירות לצלחת.

>> בשבוע שעבר זללנו פה רטטוי קסם, שלא מטגנים בו את הירקות

>> איך כובשים זיתים בבית? טוב ששאלתם