צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
מרק חרירה אלג'יראי
נכון, אם אין לכם במקפיא חומוס ועדשים שכבר השריתם תוכלו להתענג של המרק הזה רק מחר - אבל מרגע שאתם אוחזים בקטניות המושרות והמבושלות, זה כבר כמה דקות של עבודה. יום סוער בלי חרירה? לא אצלנו
אבי לוי | mako אוכל
| פורסם 25/10/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (4 מנות):
200 גרם גרגירי חומוס, שהושרו במים למשך לילה ואחר כך בושלו שעה-שעה וחצי על אש נמוכה
כוס עדשים שחורות, שהושרו במים למשך לילה
מעט שמן קנולה, לטיגון
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
צרור גדול של סלרי, קצוץ
צרור גדול של כוסברה, קצוץ
צרור פטרוזיליה, קצוץ
5 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
ליטר וחצי ציר עוף (חלופה פחות רצויה: ליטר וחצי מים מהולים באבקת מרק עוף)
1 כפית כמון (או לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור
4 לימונים, סחוטים
אופן ההכנה:
1 מטגנים במעט שמן קנולה בסיר רחב על אש בינונית את הבצל, השום, עשבי התיבול, החומוס והעדשים למשך דקה-שתיים.
2 מוסיפים את קוביות העגבנייה ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה, בסיר מכוסה.
3 מוסיפים את ציר העוף ומבשלים עוד כ-45 דקות, עד שהכל מתרכך. מתבלים בכמון ובמלח ופלפל לפי הטעם.
4 רגע לפני ההגשה סוחטים את הלימון ומוסיפים לסיר, או ישירות לצלחת.