צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
תבשיל פטריות עם גריסי פנינה
הקיץ הגיע באמצע החורף? לא נורא. תשאירו את הבשר לגולאש שתכננתם להכין במקפיא, ובמקום זה קחו מתכון למנה קלה ומשביעה של גריסי פנינה מוקפצים עם פטריות ויוגורט. כי זה מה שעושים כשהקיץ נוחת במפתיע
מיכל אפשטיין | mako אוכל
| פורסם 14/02/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
100 גרם גריסי פנינה
2 כפות שמן זית
חבילת פטריות, חתוכות גס
3 פטריות פורטובלו, חתוכות גס
3 גבעולי תימין
שן שום, קצוצה
125 מ"ל יין לבן יבש (חצי כוס)
כף לימון כבוש
כף מיץ לימון
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
שמנת חמוצה להגשה
אופן ההכנה:
1 מרתיחים מים בסיר, שוטפים את הגריסים ומבשלים 30 דקות, עד שהם רכים. מסננים ומניחים בצד.
2 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות והתימין עד לריכוך, כ-4 דקות. מוסיפים את השום ואחרי דקה את היין ומצמצמים על אש בינונית-נמוכה כ-5 דקות.
3 אחרי שלב הצמצום מוסיפים את גריסי הפנינה, הלימון הכבוש, מיץ הלימון, 2 כפות פטרוזיליה, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
4 מגישים עם שמנת חמוצה ומעט פטרוזיליה קצוצה.
>> בשבוע שעבר הכנו כאן סלט חורפי של עדשים שחורות עם חצילים ויוגורט