אוכל

פלאפל כוסמת ואפונה

אורי שביט טענה מאז ומעולם שטבעוניות נהנות יותר, ועכשיו עם פלאפל הכוסמת והאפונה הזה אנחנו מתחילים לחשוב שהיא צודקת. אפשר לזלול בפיתה, או סתם כך בצלחת עם קערה של טחינה טובה ליד

אורי שביט | טבעוניות נהנות יותר | פורסם 02/01/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לפלאפל:

2 כוסות (350 גרם) כוסמת ירוקה

2 כוסות (250 גרם) אפונה טרייה או מופשרת

חצי צרור כוסברה, קצוץ גס

חופן עלי נענע טריים

3 שיני שום

1-2 כפות שמן זית

חצי פלפל צ'ילי, קצוץ (לא חובה)

חצי כפית הל טחון

מלח ים

פלפל שחור גרוס

לטיגון:

שמן צמחי

אופן ההכנה:

1 משרים את הכוסמת במי ברז למשך 6 שעות לפחות (מי שרוצה יכול גם להנביט). מסננים היטב.

2 טוחנים את כל חומרי הפלאפל במעבד מזון עד לקבלת תערובת גרגירית ודביקה. טועמים ומתקנים תיבול.

3 מרטיבים מעט את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג. משטחים אותן מעט.

4 מחממים שמן לטיגון כך שיגיע למחצית גובה הקציצות. מטגנים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים עם טחינה.

>> לבלוג של אורי - טבעוניות נהנות יותר