סלט בורגול חום ועדשי בלוגה
בין כל הסופגניות, הלביבות ומטבעות השוקולד, הגיע הזמן שתמצאו איזו דקה כדי להכין לעצמכם משהו בריא, ובדיוק בשביל זה אנחנו כאן: סלט בורגול עם עדשי בלוגה, ירקות ונענע שירענן לכם את היום והמצפון
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 19/12/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
שני שליש כוס עדשים שחורות (בלוגה)
שני שליש כוס בורגול חום
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1 בצל סגול, קצוץ
2 פלפלים (אדום וצהוב), חתוכים לקוביות
20 עגבניות שרי תמר (אפשר בכמה צבעים), פרוסות
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
עלים קטנים מ-5 גבעולי נענע
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
רבע כפית סומאק
קורט קינמון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים רותחים כ-30 דקות, עד שהן רכות אבל עדיין שומרות על צורתן. אם הן עדיין לא רכות מספיק משאירים מכוסה לצינון במי הבישול. כשהעדשים רכות מספיק מסננים ומצננים.
2 מבשלים את הבורגול במים רותחים כ-15 דקות או עד לריכוך. מסננים, מזלפים שמן ומערבבים במזלג. מצננים.
3 מערבבים את הבורגול והעדשים בקערה עם יתר החומרים.
4 יוצקים מעל את כל חומרי הרוטב ומערבבים.
* אפשר להגיש עם יוגורט ו/או טחינה.