אוכל

סלט בורגול חום ועדשי בלוגה

בין כל הסופגניות, הלביבות ומטבעות השוקולד, הגיע הזמן שתמצאו איזו דקה כדי להכין לעצמכם משהו בריא, ובדיוק בשביל זה אנחנו כאן: סלט בורגול עם עדשי בלוגה, ירקות ונענע שירענן לכם את היום והמצפון

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 19/12/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שני שליש כוס עדשים שחורות (בלוגה)

שני שליש כוס בורגול חום

מלח

פלפל שחור טחון טרי

1 בצל סגול, קצוץ

2 פלפלים (אדום וצהוב), חתוכים לקוביות

20 עגבניות שרי תמר (אפשר בכמה צבעים), פרוסות

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

עלים קטנים מ-5 גבעולי נענע

לרוטב:

4 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

רבע כפית סומאק

קורט קינמון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים רותחים כ-30 דקות, עד שהן רכות אבל עדיין שומרות על צורתן. אם הן עדיין לא רכות מספיק משאירים מכוסה לצינון במי הבישול. כשהעדשים רכות מספיק מסננים ומצננים.

2 מבשלים את הבורגול במים רותחים כ-15 דקות או עד לריכוך. מסננים, מזלפים שמן ומערבבים במזלג. מצננים.

3 מערבבים את הבורגול והעדשים בקערה עם יתר החומרים.

4 יוצקים מעל את כל חומרי הרוטב ומערבבים.

* אפשר להגיש עם יוגורט ו/או טחינה.