אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

בורי בליווי פתיתים בטעם חריימה

פתיתים הם התוספת האהובה עלינו, אבל אפילו אנחנו הרגשנו שכדי לשלב אותם בארוחה שווה באמת - נחוץ שדרוג: קבלו פתיתים בתיבול חריף של עגבניות ופלפלים לצד פילטים מטוגנים של בורי. חצי שעה ויושבים לאכול

איילת לטוביץ' | mako אוכל | פורסם 13/09/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כילדה שלא אהבה לאכול (נשבעת! הייתי דקיקה ובררנית!) המפגש הראשון שלי עם פתיתים לא היה הצלחה. הבצל, הפפריקה ורסק העגבניות לא הסתדרו לי בחך, וגם כגדולה כל אימת שמישהו אמר פתיתים התעווה פרצופי.


תודה לאל חלפו שנים ואיך נאמר בעדינות, קצת השתניתי. כשחברה הגישה לשולחן פתיתים עירומים, ללא בצל ומתובלים במעט מלח ופלפל - טעמתי בשמחה ונפלתי ברשת של הפחמימה המעודנת הזאת. עכשיו, עם כל אהבתי למרקם ולפשטות העירומה, הנה מלבוש פשוט וחינני שעושה שלום עם הפתיתים מילדותי.

מרכיבים (4 מנות):

לפתיתים:

1 כף שמן זית\קנולה

1 כוס פתיתים מאורכים

1 כוס מים רותחים

מלח

פלפל

1 כוס מיץ עגבניות טרי (כלומר עגבניות טריות שפשוט ריסקתי בעזרת בלנדר מוט)

1 עגבנייה קצוצה דק

1 שן שום, פרוסה דק

¼ פלפל חריף, קצוץ דק (אפשר יותר, אפשר פחות, תלוי בטעם)

2 כפות כוסברה קצוצה

לדג:

4 יחידות של 200 גרם פילה בורי נקי מאדרות (סה"כ 800 גרם)

מלח

פלפל

3 כפות שמן זית

2 פלפלי שושקה (אדומים מאורכים), חצויים לאורך וקלויים

אופן ההכנה:

1 לפתיתים: בסיר קטן מחממים את השמן ומוסיפים את הפתיתים. מערבבים היטב ויוצקים פנימה את המים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל, מחלישים את הלהבה ומכסים. מבשלים כך 7 דקות ומכבים את האש. מערבבים, פותחים מעט את המכסה ומשאירים לעמוד 5 דקות.

2 מחזירים את הסיר ללהבה חלשה. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומערבבים דקותיים. יוצקים פנימה את מיץ העגבניות ומביאים לרתיחה. מערבבים עד שהנוזלים נספגים מעט בפתיתים, מוסיפים את הכוסברה ומתקנים תיבול לפי הצורך.

3 מתבלים את פילה הבורי במלח ופלפל. מחממים היטב את שמן הזית במחבת כבדה ומניחים בה את הפילטים (כמה פילטים בכל פעם) כשהעור כלפי מטה. מזהיבים כשתי דקות, הופכים בעזרת מרית ומטגנים 2 דקות נוספות. חוזרים על הפעולה עם יתרת הדגים.

4 מגישים את הדגים לצד חצאי פלפל שושקה ממולאים בפתיתים המתובלים.

איילת לטוביץ' היא השפית של ביתא קפה.

>> בשבוע שעבר הכנו כאן סירות קישואים עם עדשים שחורות
>> תום פרנץ אירח 4 שפים, ופירגן לנו במתכונים לחג