אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת קרם שוקולד ותותים

עוגה עשירה שכל כולה חגיגה לאוהבי שוקולד: תחתית בראוניז, קרם שמנת שוקולדי, ציפוי משוקולד, ולקישוט תותים חתיכיים. אם תאהבו, ואתם תאהבו, תכינו אותה שוב בקרוב, כי היא אפילו כשרה לפסח

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 22/03/18 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 164 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם שוקולד ותותים:

1 ליטר (4 מכלים) שמנת מתוקה או שמנת צמחית

400 גרם שוקולד מריר, קצוץ

קורט מלח

5 גרם (כפית מלאה) ג'לטין

25 גרם (3 כפות) אבקת סוכר מנופה

סלסילת תותים

לבסיס בראוניז קקאו:

120 גרם חמאה או 100 גרם שמן קוקוס

120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כף ברנדי או רום

2 ביצים L

60 גרם (חצי כוס פחות כף) קקאו מנופה

50 גרם (5 כפות) קורנפלור או קמח תפוח אדמה

רבע כפית מלח

לציפוי (לא חובה):

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה או שמנת צמחית

1 כף ברנדי או רום

אופן ההכנה:

1 לקרם שוקולד ותותים: ממיסים במיקרוגל גביע וחצי (375 מ"ל) של שמנת מתוקה או שמנת צמחית עם שוקולד מריר קצוץ וקורט מלח, מערבבים לתערובת חלקה ומעבירים לקירור ל-4-6 שעות לפחות.

2 לבסיס בראוניז קקאו: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן חמאה, מעבירים לקערה גדולה, מצננים מעט וטורפים פנימה סוכר, תמצית וניל, ברנדי או רום וביצים.

3 מוסיפים קקאו וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים קורנפלור או קמח תפוח אדמה ומלח וטורפים להטמעה.

4 יוצקים את הבלילה לתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות להתייצבות. מצננים היטב.

> כל הקינוחים לפסח

>> כל המתכונים לפסח

5 מערבבים בקערה קטנה את הג'לטין עם 2 כפות מים, ומניחים לו לשבת ולספוח את הנוזלים 5-10 דקות.

6 מקציפים במיקסר את קרם השוקולד הקר עם יתרת השמנת המתוקה (625 מ"ל) ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם יציב.

7 ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לנוזל חלק. מוסיפים לג'לטין 3 כפות גדושות מקרם השוקולד וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את התערובת לקערת המיקסר ומקציפים קצרות להטמעה.

עוגת קרם שוקולד ותותים (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
טעם שוקולדי חזק|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

8 שוטפים את התותים, מייבשים וחוצים. מצמידים את חצאי התותים לדופנות הדפנות וממלאים בקרם השוקולד. מעבירים לקירור ל-6-8 שעות ורצוי למשך הלילה.

>> עוד מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות

9 ממיסים את חומרי הציפוי יחד במיקרוגל ומערבבים לקרם חלק. מצננים לטמפרטורת החדר ומשטחים על העוגה.