אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת ביסקוויטים קונפטי

החופש הגדול נגמר, אז הנה פעילות אחרונה עם הילדים במטבח: הכנת עוגת ביסקוויטים קרמית, כיפית ומפנקת שלא צריך להתקרב לתנור בשבילה ואי אפשר להפסיק ליישר אותה. בשביל השמחה וההפתעה הוספנו גם סוכריות צבעוניות

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 28/08/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 193 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם גבינה וספרינקלס:

375 מ"ל (גביע וחצי) שמנת מתוקה

100 גרם (שקית) אבקת סוכר, מנופה

40 גרם (חצי חבילה) אינסטנט פודינג וניל

1 כפית תמצית וניל

250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%

225 גרם (גביע) גבינת שמנת 25%

55 גרם (שליש כוס) סוכריות צבעוניות מאורכות לעוגה (ספרינקלס)

לביסקוויטים:

250 גרם (שרוול) ביסקוויטים בטעם שוקו

120 מ"ל (חצי כוס) חלב

לציפוי שוקולד:

60 מ"ל (רבע כוס) חלב

50 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

חופן מזרה סוכריות צבעוניות מאורכות לעוגה (ספרינקלס), לעיטור

אופן ההכנה:

1 מכינים קרם גבינה וספרינקלס: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את הגבינה הלבנה וגבינת השמנת ומקציפים קצרות רק עד לקבלת קרם חלק.

2 מוסיפים את הספרינקלס בהדרגה בכמה פעמים, תוך קיפול קצרצר בלבד לאחר כל תוספת, על מנת שיתפזרו קלות בקרם.

מתכונים לראש השנה

3 מכינים את הביסקוויטים: טובלים בכל פעם ביסקוויט בחלב לטבילה קצרצרה ומסדרים בשכבה אחת בתבנית 20x26 ס"מ, משטחים על הביסקוויטים מחצית מכמות הקרם.

4 חוזרים על הפעולה עם שכבת ביסקוויטים נוספת, משטחים מעל את יתרת הקרם ומסיימים בשכבה שלישית ואחרונה של ביסקוויטים. מעבירים לקירור להתייצבות ל-4 שעות לפחות או למשך הלילה.

>>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

5 לציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן חלב וחמאה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה, יוצקים על השוקולד הקצוץ, מניחים לשבת לדקה להימס ומערבבים לציפוי חלק.

6 מצננים מעט ומשטחים על העוגה בשכבה ישרה, מקררים לשעה ומפזרים סוכריות צבעוניות לעיטור.