אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

סופגניות טבעוניות

מי אמר שטבעונים לא יכולים לחגוג את חנוכה כמו שצריך? יכולים גם יכולים, עם סופגניות מטריפות לא פחות מהרגילות. אז זהו, באופן רשמי נגמרו לכם התירוצים - השנה מכינים סופגניות בבית!

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 07/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 133 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

לבצק:

500 גרם (3 כוסות וחצי) קמח

10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים

65 גרם (שליש כוס) סוכר

שני שליש כפית מלח

50 גרם (רבע כוס) שמן

1 כפית תמצית וניל

1-2 כפות ברנדי או רום

280 מ"ל (כוס ועוד 3 כפות) חלב סויה, חמים

שמן לטיגון עמוק

למילוי ועיטור:

ריבה בכל טעם שאוהבים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 לבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים מלח, שמן, תמצית וניל, ברנדי (או רום) וחלב סויה בהדרגה, ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.

2 מעצבים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מתכונים ללביבות

מתכונים לסופגניות

כל המתכונים לחנוכה

3 גוזרים נייר אפייה לריבועים של 10 ס"מ, מסדרים על תבנית אפייה ומשמנים מעט. מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות שוות ומעצבים לכדורים הדוקים. מניחים כדור בצק על כל ריבוע נייר אפייה, מכסים בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

>> אהבתם? בואו לבלוג של ענבל

4 מחממים בסיר בינוני שמן עמוק עד שקיסם הנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביבו. מטגנים כמה סופגניות בכל פעם משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב ועמוק, ומעבירים לנייר סופג.

5 למילוי ועיטור: מערבבים את הריבה עד לריכוך, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר למילוי סופגניות (או לבקבוק לחיץ) וממלאים את הסופגניות בריבה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

* הסופגניות במיטבן ביום ההכנה.