אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת תפוחים כפרית

אנחנו יודעים, הסופ"ש שוב כאן (אלוהים זה היה מהר!), והפעם ממש בא לכם לחדש בגזרת הקינוחים. אין בעיה, בשביל זה אנחנו כאן: עוגה רכה, לחה ומעודנת, משובצת במניפות תפוחים ובשקדים פרוסים שנקלים בזמן האפייה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 30/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

160 גרם חמאה, רכה

200 גרם (2 שקיות) אבקת סוכר

2 כפיות תמצית וניל

רבע כפית מלח

2 ביצים L

2 חלבונים L

120 גרם (כוס ורבע) שקדים טחונים

80 גרם (חצי כוס ועוד כף) קמח

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

4-5 תפוחים אדומים קטנים

לעיטור:

חופן שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה עם אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח כמה דקות עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי. מוסיפים ביצים וחלבונים בהדרגה (מוסיפים ביצה רק אחרי שהביצה הקודמת נטמעה).

2 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה. מערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה. משטחים את התערובת בתבנית 24 ס"מ משומנת עם תחתית מרופדת בנייר אפייה.

>> רוצים עוד? בואו לבלוג המהמם של ענבל

3 קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. חותכים בכל חצי תפוח פרוסות עמוקות במרווחים של 3-5 מ"מ (יש לפרוס כמעט עד הסוף, אך להקפיד שהתחתית תהיה עדיין מחוברת, כמו במניפות תפוחי אדמה).

4 מפזרים את חצאי התפוחים על הבלילה ואופים כ-15-20 דקות. מפזרים על העוגה שקדים פרוסים בנדיבות וממשיכים לאפות 30 דקות נוספות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.