אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי עוגת גבינה

זה לא שיש לנו משהו נגד עוגיות שוקולד צ'יפס רגילות, בטח הענקיות שמשלבות פריכות ורכות, אבל מאז שגילינו את השדרוג הזה (מלית של עוגת גבינה! בפנים!) אנחנו פשוט לא יכולים לחזור אחורה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 02/08/18 
  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 250 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לעוגיות שוקולד צ'יפס:

150 גרם חמאה רכה

120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום

50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן

1 ביצה L

חצי כפית תמצית וניל

1 כפית מחוקה מלח ים אטלנטי, או חצי כפית מלח רגיל

230 גרם (כוס ושני שליש) קמח

שלושת רבעי כפית סודה לשתייה

רבע כפית אבקת אפייה

200 גרם (כוס) שוקולד צ'יפס מריר

למלית גבינה:

200 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 25-32%

40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר, מנופה

1 כף מחוקה אינסטנט פודינג וניל

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 העוגיות: טורפים היטב את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר הלבן לקבלת קרם רך (שימו לב, חשוב להשתמש בשני סוגי הסוכר ולא להסתפק בסוג אחד. המרקם של העוגיות תלוי בזה). מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח ומערבבים לקרם חלק.

2 מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומעבדים כמעט עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם מתפזרים בצורה שווה בבצק. מעבירים לקירור לשעה.

3 מלית עוגת גבינה: מערבבים יחד את חומרי המלית בעדינות. מעבירים לקירור לשעה.

>>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

4 המילוי: מניחים כדור בצק של 3.5 ס"מ על ריבוע של נייר אפייה ומשטחים בעזרת כף יד מקומחת קלות לקוטר של 6-7 ס"מ. מניחים במרכז כפית של מלית גבינה.

5 משטחים בין כפות ידיים מקומחות קלות כדור בצק נוסף בגודל דומה, מניחים על המלית ומהדקים סביב כדי לאטום את מלית הגבינה בין שתי העוגיות. מגלגלים את העוגיות הממולאות בעדינות לכדור בין כפות הידיים. חוזרים על הפעולות האלה עם כל כמות הבצק. מסדרים את העוגיות באופן מרווח על שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה, ומעבירים לקירור לשעה.

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי עוגת גבינה (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי עוגת גבינה|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

6 מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ואופים את העוגיות 12-14 דקות להזהבה.

7 מצננים היטב ומעבירים לקירור עד שהמלית מתייצבת לפני שזוללים. שומרים את העוגיות בקופסה אטומה במקרר.