עוגת סולת עם סירופ תפוזים
עד היום חשבנו שאנחנו מתים על בסבוסה - עוגת הסולת הנגיסה והמתוקה שאנחנו מכירים כל החיים. היום גילינו שאפילו יותר מזה - אנחנו אוהבים בסבוסה שבמקום סירופ רגיל התפנקה בסירופ תפוזים ריחני. מתערבים שגם אתם?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 ביצים L
200 גרם (1 כוס) סוכר
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
100 גרם (3/4 כוס) קמח רב תכליתי
280 גרם (2 כוסות) סולת
100 גרם (1 כוס) קוקוס או שקדים טחונים
1 כפית אבקת אפייה
לסירופ תפוזים:
240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית של 20 על 30 ס"מ.
2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמנת מתוקה, וניל ומלח לתערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח, סולת, קוקוס ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
4 יוצקים את התערובת לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
5 מצננים בטמפרטורת החדר. בעזרת קיסם יוצרים חורים קטנים בחלק העליון של העוגה.
6 מכינים סירופ תפוזים: מחממים בסיר מיץ תפוזים, סוכר, קליפה מגוררת ומלח ומביאים לרתיחה. מוודאים שכל הסוכר נמס ומורידים מהאש.
7 יוצקים את הסירופ החם על העוגה הקרה ומניחים לה לספוג את כל הנוזלים.
8 מצננים שוב ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט