אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

פאי אקסטרה שוקולד

קלתית שוקולדית מהירה וקלילה, מלית פאדג'ית עשירה, קצפת עדינה של שוקולד ואם חס וחלילה היה חסר פה למישהו שיקלוד – גם תלתלי שוקולד מריר

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 20/12/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

160 גרם ביסקוויטים בטעם שוקו, טחונים לפירורים דקים

20 גרם (2 כפות) קקאו

30 גרם (3 כפות) סוכר

80 גרם חמאה, מומסת

קורט מלח

למלית שוקולד פאדג':

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ

100 גרם חמאה

2 ביצים L בטמפרטורת החדר

65 גרם (שליש כוס) סוכר

קורט מלח

20 גרם (2 כפות) קקאו

לקצפת שוקולד חלב:

100 גרם שוקולד חלב, קצוץ

160 מ"ל (שני שליש כוס) שמנת להקצפה 38%

לעיטור (לא חובה):

חצי חבילת שוקולד מריר, מגוררת בקולפן לתלתלים

אופן ההכנה:

1 לקלתית ביסקוויט שוקולד: מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים יחד את כל חומרי הקלתית ומהדקים היטב בעזרת כף לתבנית פאי 24 ס"מ. מעבירים למקרר עד לשימוש.

2 למלית שוקולד פאדג': ממיסים במיקרוגל או על בן מארי שוקולד מריר וחמאה, מערבבים לתערובת חלקה ומצננים מעט.

3 מקציפים במיקסר ביצים, סוכר ומלח במשך 5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

>> לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

פאי אקסטרה שוקולד (מינוס פרוסה) (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
פאי אקסטרה שוקולד (מינוס פרוסה)|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

4 מנתקים את הקערה מהמיקסר, מנפים פנימה את הקקאו ומוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה תוך קיפול עדין עד לקבלת תערובת חלקה בגוון אחיד.

5 יוצקים את מלית השוקולד לקלתית ואופים במשך כ-16-20 דקות, עד שהמלית תפוחה ואפויה למראה אך עדיין רכה במרכזה. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים או יותר.

6 לקצפת שוקולד חלב: ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל או על בן מארי, ומצננים מעט.

7 מקציפים שמנת מתוקה במיקסר לקצפת יציבה, מוסיפים את השוקולד המומס בבת אחת ומקציפים מיד לקצפת יציבה.

8 מעבירים את הקצפת השוקולדית לשקית זילוף עם צנתר חלק ומעטרים את העוגה.

9 לעיטור: מפזרים תלתלי שוקולד מריר במרכז. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.