אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

בלונדיז שוקולד לבן משוישים בממרח שוקולד

ריבועים, חיתוכיות או מלבנים - לא משנה לאיזו צורה תחתכו את היפות האלה, תקבלו פצצה של שוקולד לבן רך וזיגוג יפהפה של ממרח שוקולד

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 22/11/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לתבנית 20x20 ס"מ:

200 גרם שוקולד לבן, קצוץ

150 גרם חמאה

3 ביצים

120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר

שליש כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל

140 גרם (כוס) קמח

רבע כפית אבקת אפייה

1-2 כפות ממרח שוקולד

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד הלבן והחמאה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים מעט.

2 טורפים בקערה גדולה ביצים, סוכר, מלח ותמצית וניל. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן בהדרגה ותוך טריפה, עד שהיא נטמעת לגמרי. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת חלקה.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

בלונדיז משויישים בממרח שוקולד (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
בלונדיז משויישים בממרח שוקולד|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

3 מרפדים תבנית מרובעת 20x20 ס"מ בנייר אפייה. משטחים בפנים את הבלילה.

4 מזלפים על הבלילה פסים של ממרח שוקולד בעזרת שקית זילוף - או פשוט מנטפים את ממרח השוקולד על הבלילה בעזרת כפית. משיישים או יוצרים דוגמת פסים בעזרת קיסם.

5 אופים 20-24 דקות, עד שהבלונדיז זהובים אך עדיין מעט רכים במרכז, מצננים היטב וחותכים לקוביות. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.