אוכל
צילום׃ ענבל לביא

עוגת שוקולד קטיפתית (בלי נקיפות מצפון)

זה נשמע כמו סתירה פנימית, אבל אנחנו נשבעים בכל סעיף וסעיף: מרקם נימוח וקטיפתי, טעם שוקולדי עשיר, בלי חמאה, ללא קמח ובנוסף לכל גם פרווה. העבודה? 10 דקות, ביקר לנו. מתכון ניצחון

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 03/01/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 905 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

150 מ"ל (חצי כוס ועוד 2 כפות) מים רותחים

4 ביצים, 2 מהן מופרדות

60 גרם (חצי כוס ועוד כף) שקדים טחונים

60 גרם (חצי כוס פחות כף) קקאו, מנופה

רבע כפית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

2 חלבונים L

קורט מלח

140 גרם (שלושת רבעי כוס פחות כף) סוכר

לפידור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 שמים את השוקולד הקצוץ בקערה בינונית, יוצקים מעל מים רותחים, מניחים לחצי דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט וטורפים פנימה את שני החלמונים. מוסיפים שקדים טחונים, קקאו, אבקת אפייה ותמצית וניל וטורפים לבלילה חלקה.

>> מתכונים לפסח

>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

עוגת שוקולד קטיפתית (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
מושלמת מכל בחינה|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

3 מקציפים במיקסר את 4 החלבונים עם קורט מלח כדקתיים, עד לקבלת קצף קליל ורך. מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים דקתיים נוספות עד לקבלת קצף לבן ויציב.

4 מקפלים את קציפת החלבונים לתוך בלילת העוגה בהדרגה. משטחים את התערובת בתבנית 24 ס"מ ואופים 20-24 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מוציאים מהתנור ומצננים שעה לפחות (העוגה תאבד נפח בזמן הצינון וזה בסדר).

5 מנפים אבקת סוכר ומגישים.