אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

בחושה לשבת: עוגת פירות יבשים רכה

אל תסתכלו עליה ככה, מאחורי המראה הפשוט מסתתרת עוגה רכה וסופר טעימה, שגם מי שלא משתגע על פירות יבשים ישמח מאוד לפגוש ליד הקפה. אין שמן, אין חמאה, וההכנה? 5 דקות עבודה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 25/01/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ביצים

100 מ"ל (חצי גביע) שמנת חמוצה

250 מ"ל (חבילה) שמנת מתוקה

75 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר

רבע כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1-2 כפות ליקר תפוזים או ברנדי

185 גרם (כוס ושליש) קמח תופח

כוס ורבע תערובת פירות יבשים קצוצים (משמשים, תאנים, שזיפים, צימוקים, חמוציות)

כוס אגוזים ושקדים קצוצים גס (אגוזי מלך, אגוזי לוז, פקאנים, שקדים מולבנים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. טורפים בקערה ביצים, שמנת חמוצה ומתוקה, סוכר, מלח, תמצית וניל וליקר תפוזים או ברנדי כדקה-שתיים, עד לקבלת תערובת אחידה.

2 מנפים פנימה את הקמח התופח וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה.

3 מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים ומקפלים להטמעה בלבד.

עוד המון מתכונים שווים מחכים לכם באתר של ענבל - פיית העוגיות

4 יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ומקומחת קלות. אופים את העוגה כ-40 דקות, עד שהיא משחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש ובלי פירורים. מצננים וזוללים.