צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
עוגת תפוזים וקוקוס בחושה
אין כמו הניחוח המשכר של התפוזים - ובעיקר של עוגות התפוזים - כדי לבשר על בואו של החורף. במתכון הזה לא תצטרכו להקציף, להמתין או לעבוד קשה, והתוצאה עדיין תהיה מדהימה. עוגת התפוזים שלא תסחט מכם את המיץ
נטלי לוין | mako אוכל
| פורסם 10/11/15
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
לתבנית קוגלהוף 24 ס"מ:
3 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח
240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
280 גרם (2 כוסות) קמח
50 גרם (1/2 כוס) קוקוס טחון
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, מלח, מיץ תפוזים, קליפת תפוזים ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
3 מוסיפים קמח, קוקוס ואבקת אפייה וטורפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
4 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 45-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
5 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט