אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת בננות ומייפל

אל תסתכלו עליה ככה. מאחורי המראה הפשוט מסתתרת עוגה מעולה שאי אפשר להפסיק ליישר, ואז לעקם כדי שיהיה צריך ליישר שוב. עוגת בננות בחושה בטעם מייפל עדין, רכה ולחה, עם ציפוי קראנצ'י של פקאן (ויש גרסה פרווה)

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 05/10/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 427 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק:

280 גרם (2 כוסות) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

רבע כפית סודה לשתייה

120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר לבן

70 גרם (שליש כוס) סוכר דמררה

חצי כפית קינמון

רבע כפית מלח

240 גרם (כוס) בננות מעוכות במזלג (3-4 בננות)

4 ביצים M

120 גרם חמאה מומסת ומצוננת (לגרסה פרווה: שמן קנולה)

60 מ"ל (רבע כוס) חלב (לגרסה פרווה: חלב סויה)

80 מ"ל (שליש כוס) מייפל אמיתי

1 כפית תמצית וניל

50 גרם (חצי כוס) פקאנים, קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 לעוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות. מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים את שני סוגי הסוכר, הקינמון והמלח ומערבבים.

2 יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים פנימה בננות מעוכות, ביצים, חמאה מומסת, חלב, מייפל ותמצית וניל. טורפים לתערובת חלקה.

>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

3 מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות ומפזרים מעל את הפקאנים.

4 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים וזוללים.