מיני סופגניות ללא שמרים במילוי ריבת חלב
לכל מי שכמונו, השלימו עם זה שגם השנה כנראה לא יהיה להם אומץ להכין סופגניות שמרים כהלכתן - הנה מתכון שיוציא אתכם (אותנו) בכבוד, אפילו בלי להתפיח בצק. כמו סופגניות אשל, אבל עם מלא מלא סטייל
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לסופגניות:
260 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח תופח
2 ביצים L
300 מ"ל (גביע וחצי) שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי או רום
30 גרם (3 כפות) סוכר
שליש כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
למילוי וציפוי:
100 גרם (חצי כוס) סוכר
1 כפית קינמון
קורט יפה אגוז מוסקט (לא חובה)
ריבת חלב
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר בינוני את השמן עד שכשטובלים בו קיסם מתעוררות סביבו בועות קטנות (טמפרטורה של 180 מעלות).
2 בזמן שהשמן מתחמם מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הסופגניות לבלילה יחסית אחידה.
3 מערבבים בנפרד בקערה קטנה סוכר עם קינמון ואגוז מוסקט עבור הציפוי, ומכינים קערה מרופדת בנייר סופג.
4 בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה או 2 כפיות רטובות מעבירים כדורים מהבלילה לשמן הרותח. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב עמוק.
5 מעבירים את הסופגניות לנייר הסופג לצינון קצרצר ומגלגלים בסוכר המתובל לציפוי.
6 מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף מצוידת בצנתר וממלאים את הסופגניות במעט ממרח.
* הסופגניות במיטבן ביום ההכנה.