אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

פאי כוכבים ריבה ושקדים

אם כבר נגזר עלינו לפתוח שבוע חדש, לפחות שנעשה את זה עם פאי עשיר ומתוק ובצק ארומטי שנמס בפה, לא ככה? הפעם, במקום להסתבך עם הכנת רשת בצק מרשימה, עיטרנו את הפאי בכוכבי בצק חמודים. שווה לא?

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 13/11/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(תבנית פאי 24 ס"מ):

220 גרם (כוס ורבע) קמח

80 גרם (שלושת רבעי כוס) שקדים או אגוזים, טחונים

60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

כפית קליפת לימון מגוררת

חצי כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט או ציפורן (לא חובה)

קורט יפה של מלח

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

חלמון

1-2 כפות מים קרים או חלב

250-300 גרם קונפיטורת פטל

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, השקדים (או האגוזים הטחונים), אבקת הסוכר, קליפת הלימון, הקינמון, הציפורן (או המוסקט) וקורט המלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק קטנים.

2 מוסיפים חלמון וכף או שתיים של מים קרים או חלב לפי הצורך, ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה.

3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה שמנמן בעובי 5-7 מ"מ. מרפדים את תחתית ודופנות התבנית ומעבירים לקירור או להקפאה למשך שעה.

4 אוספים את שאריות הבצק, מרדדים אותן שוב על משטח מקומח וקורצים בעזרת חותכני עוגיות כוכבים או כל צורה אחרת. שומרים בקירור עד שהקלתית מתייצבת.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים את הקלתית בריבה ומפזרים את כוכבי הבצק מעל. אופים כ-30-35 דקות, עד שהריבה מבעבעת והטארט מקבל צבע זהוב-שחום.

6 מצננים היטב שעתיים לפחות, עד שהריבה מתייצבת, ומגישים.

* הפאי עשיר ומתוק למדי, לכן הקפידו להשתמש בקונפיטורת פטל או בכל ריבה מעט חמצמצה אחרת כמו דובדבן, פירות יער או פובידל על מנת להימנע ממאפה מתוק מדי.

*רוצים לקצר תהליכים עוד יותר? במקום ליצור כוכבים, ניתן פשוט לפורר את הבצק מעל לקבלת טארט ריבה ופירורים.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות נמסות בפה במילוי שוקולד לבן