טארט שוקולד וכדורי קוקוס
עדיין לא הכנתם עוגה לליל הסדר? הכל טוב: הנה טארט חגיגי שאפשר להספיק אפילו בבוקר ערב החג עצמו - שוקולד עשיר על קלתית קוקוס ושקדים עם הר של כדורי קוקוס בשני צבעים במרכז. ללא גלוטן, כשר לפסח ואפילו פרווה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לקלתית שקדים וקוקוס:
150 גרם שקדים טחונים
50 גרם קוקוס טחון
קורט מלח
50 גרם שמן קוקוס, מומס
50 גרם (רבע כוס) סוכר חום בהיר דמררה
לקרם שוקולד קוקוס:
240 מ"ל (כוס) קרם קוקוס
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
קורט מלח
2 כפות רום (לא חובה)
לכדורי קוקוס:
150 מ"ל (חצי כוס ועוד 2 כפות) קרם קוקוס
150 גרם (שקית וחצי) אבקת סוכר, מנופה
קורט מלח
300 גרם (3 שקיות) קוקוס טחון
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 כף שמן
מעט קוקוס טחון, לעיטור
אופן ההכנה:
1 לקלתית השקדים והקוקוס: מחממים תנור ל-180 מעלות. טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הקלתית לפירורים לחים שכמעט מתאחדים לבצק. מהדקים לתחתית ודפנות תבנית טארט 24 ס"מ ואופים 15 דקות להזהבה. מצננים.
2 לקרם השוקולד-קוקוס: ממיסים במיקרוגל את חומרי הקרם ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט, יוצקים לקלתית ומקררים לשעה להתייצבות.
3 לכדורי הקוקוס: מערבבים בקערה קרם קוקוס, אבקת סוכר מנופה ומלח. מוסיפים קוקוס טחון ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים על ידי מעיכה באגרוף כף היד ומקפיאים לחצי שעה.
4 ממיסים את השוקולד במיקרוגל, מוסיפים שמן לדילול וטובלים מחצית מכדורי הקוקוס, שומרים בקירור.
5 בעת ההגשה עורמים את הכדורים במרכז ומפזרים סביב קוקוס טחון לעיטור.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
>> בפעם שעברה הכנו בראוניז עם קרם טעים טעים טעים
>> והנה עוד מיליון רעיונות לקינוחים כשרים לפסח