נקניק שוקולד לפסח
לתענוג הזה נדרשים רק 6 מרכיבים, ונחשו מה? זאת אחלה פעילות לילדים לחופש, כי מי לא אוהב לרסק עוגיות יין ולהדק אותן טוב טוב עם שוקולד? אפילו לא צריך להדליק התנור - ויש לכם קינוח שהוא גם יופי של נשנוש
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
175 גרם עוגיות יין לפסח
50 גרם אגוזי מלך (או עוד עוגיות)
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
80 גרם חמאה
50 מ"ל חלב
1 כף ברנדי או 1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
חופן אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכניסים את העוגיות לשקית ניילון, קושרים היטב ומרסקים בעזרת מערוך לפירורים גסים. מעבירים את הפירורים לקערה בינונית-גדולה.
2 קוצצים גס את אגוזי המלך ומוסיפים לקערה.
3 ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם חמאה וחלב, מוסיפים ברנדי או תמצית וניל ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.
>> לעוד מתכונים היכנסו לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
4 מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת פירורי העוגיות ומערבבים היטב. מקררים ל-15-20 דקות עד שהתערובת מסמיכה אך עדיין לא מתייצבת לגמרי.
5 מעבירים את התערובת לנייר אפייה ומעצבים בידיים מעט רטובות תוך כדי הידוק לנקניק ארוך אחד או לשני נקניקים קטנים יותר. מגלגלים היטב בנייר האפייה ומעבירים למקרר ל-3-4 שעות.
6 מגלגלים את הנקניק באבקת סוכר ושומרים בקופסה אטומה במקרר. מוציאים לטמפרטורת החדר לריכוך לפני שפורסים וזוללים.