אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

נקניק שוקולד לפסח

לתענוג הזה נדרשים רק 6 מרכיבים, ונחשו מה? זאת אחלה פעילות לילדים לחופש, כי מי לא אוהב לרסק עוגיות יין ולהדק אותן טוב טוב עם שוקולד? אפילו לא צריך להדליק התנור - ויש לכם קינוח שהוא גם יופי של נשנוש

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 05/04/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

175 גרם עוגיות יין לפסח

50 גרם אגוזי מלך (או עוד עוגיות)

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ

80 גרם חמאה

50 מ"ל חלב

1 כף ברנדי או 1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

חופן אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכניסים את העוגיות לשקית ניילון, קושרים היטב ומרסקים בעזרת מערוך לפירורים גסים. מעבירים את הפירורים לקערה בינונית-גדולה.

2 קוצצים גס את אגוזי המלך ומוסיפים לקערה.

3 ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם חמאה וחלב, מוסיפים ברנדי או תמצית וניל ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.

>> לעוד מתכונים היכנסו לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> מתכונים לפסח

4 מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת פירורי העוגיות ומערבבים היטב. מקררים ל-15-20 דקות עד שהתערובת מסמיכה אך עדיין לא מתייצבת לגמרי.

5 מעבירים את התערובת לנייר אפייה ומעצבים בידיים מעט רטובות תוך כדי הידוק לנקניק ארוך אחד או לשני נקניקים קטנים יותר. מגלגלים היטב בנייר האפייה ומעבירים למקרר ל-3-4 שעות.

6 מגלגלים את הנקניק באבקת סוכר ושומרים בקופסה אטומה במקרר. מוציאים לטמפרטורת החדר לריכוך לפני שפורסים וזוללים.