אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

חיתוכיות ריבה ופירורים

חיתוכיות ריבה, אם תשאלו אותנו, הן הג'וקר של העוגיות. הן פשוטות מספיק בשביל לגרום לנו לשמוח כמו ילדים, אסתטיות מספיק בשביל לעמוד יפה באירוח וקלות להכנה מספיק בשביל שנכין אותן בלי לחשוב פעמיים

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 21/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 139 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

350 גרם (2 כוסות וחצי) קמח

50 גרם שקדים טחונים

80 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר

רבע כפית מלח

חצי כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת (לא חובה)

1 כפית תמצית וניל

200 גרם חמאה קרה, בקוביות

1 ביצה

1-2 כפות מים קרים או חלב

קונפיטורת פטל או תותים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים יחד קמח, שקדים טחונים, סוכר, מלח וקליפת לימון או תפוז מגוררת. מוסיפים תמצית וניל וחמאה קרה בקוביות ומעבדים עד להטמעה. מוסיפים ביצה ומעט מים קרים או חלב בהדרגה לפי הצורך ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק.

3 מפזרים קצת יותר ממחצית מכמות פירורי הבצק על תחתית תבנית 20x30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ומהדקים.

>> בואו לבלוג של ענבל לעוד הפתעות מתוקות

4 מערבבים את הריבה עד לריכוך ומשטחים על הבצק בשכבה אחידה ודקה. מפזרים את יתרת פירורי הבצק על הריבה (אם עיבדתם את הבצק יתר על המידה והוא לא מספיק פירורי, תוכלו להוסיף לו 3 כפות קמח ולגרר אותו מעל הריבה בעזרת פומפייה עבה).

5 אופים כ-30 דקות עד להזהבה, מצננים היטב וחותכים לריבועים. שומרים את החיתוכיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.