עוגת קפה ושוקולד לבן
בחושה בכלום זמן של עבודה? כן, נשמח להוסיף עוד אחת כזאת לארסנל. נטלי לוין משלבת טעמי קפה חזקים עם טעמי שוקולד לבן עדינים ויוצרת עוגה מעולה שמכינים בקערה אחת
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
בתור אחת שקפה הוא בין הטעמים האהובים עליה ביותר, בקינוחים ובכלל, אני לא מפספסת הזדמנות לשלב אותו בעוגות שאני מכינה. אני מאוד אוהבת לשלב קפה עם שוקולד מריר, אבל הפעם בחרתי לשלב אותו דווקא עם שוקולד לבן, שמוסיף מתיקות מאוד נעימה לעוגה שמדגישה את טעם הקפה. מסוג העוגות שמכינים ב-5 דקות עבודה בקערה אחת, והתוצאה הסופית פשוט מעולה.
מרכיבים :
ל-2 עוגות בתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
4 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
240 מ"ל (1 כוס) חלב
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
2 כפיות קפה נמס
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
2 כפות קורנפלור
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם שוקולד לבן
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, חלב, שמן, קפה נמס, מלח ווניל לתערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים כמעט עד שאחיד.
4 קוצצים את השוקולד ומוסיפים פנימה. מערבבים עד שהוא נטמע בצורה אחידה בתערובת.
5 יוצקים את התערובת ל-2 תבניות ומיישרים מעט את החלק העליון.
6 אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
7 מצננים בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט.