אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

פנקייק במילוי נוטלה

שנה הלכה, שנה באה, ואם כבר שנה חדשה, אז בואו נתחיל אותה בדרך הכי מתוקה שיש: מתכון עם 6 מרכיבים בלבד לפנקייק במילוי נוטף של נוטלה, שיגרום לכם להאמין בטוב שבחיים. מכירים מישהו שיכול להגיד לזה לא?

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 28/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 140 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

8 כפות נוטלה

325 גרם (2 כוסות ושליש) קמח תופח

40 גרם (4 כפות) סוכר

3 ביצים L

360 מ"ל (כוס וחצי) חלב

3 כפות שמן, ועוד מעט לשימון המחבת

אופן ההכנה:

1 יוצרים דיסקיות נוטלה: מרפדים תבנית בנייר אפייה, לוקחים כף נוטלה ומורחים על נייר האפייה בצורת עיגול של 5-6 ס"מ. מכינים 8 דיסקיות כאלה, ומעבירים להקפאה לשעה וחצי עד שהן מתייצבות לגמרי. שומרים במקפיא עד לשימוש.

2 טורפים בקערה את שאר חומרי הפנקייק עד לקבלת בלילה אחידה.

3 מחממים מחבת טפלון משומנת קלות. יוצקים למחבת חצי מצקת מבלילת הפנקייק, מניחים במרכז דיסקית נוטלה ישר מהמקפיא ומשטחים מעל חצי מצקת נוספת של בלילה כך שתכסה את הנוטלה לגמרי.

>> עוד מתכונים מתוקים מחכים לכם בבלוג של ענבל

4 מטגנים את הפנקייק משני הצדדים עד להזהבה יפה. חוזרים על הפעולה עד לתום הבלילה.

* מגישים את הפנקייקס עם פירות או גלידת וניל.