אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת טחינה ושוקולד צ'יפס

לפעמים כמה שעוגה פשוטה יותר ככה היא מגרה יותר, למשל במקרה הזה: עוגה סופר ריחנית, רכה ועשירה, שיש בה גם טחינה, גם שוקולד צ'יפס וגם שמנת חמוצה. רוצים פרווה? גם זה אפשרי

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 25/10/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 146 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק:

210 גרם (כוס וחצי) קמח

1 כפית יפה אבקת אפייה

120 גרם (חצי כוס) טחינה גולמית

200 גרם (גביע) שמנת חמוצה

100 גרם (חצי כוס) שמן

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים L

200 גרם (כוס) סוכר

רבע כפית מלח

130 גרם (שני שליש כוס) שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה. בקערה נפרדת מערבבים טחינה גולמית, שמנת חמוצה, שמן ותמצית וניל.

2 מקציפים ביצים, סוכר ומלח במשך 5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

3 מנמיכים את מהירות הקצפה ומוסיפים את תערובת הקמח בכמה פעמים לסרוגין עם תערובת הטחינה. מערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה.

4 יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת, מפזרים עליה שוקולד צ'יפס ובוחשים קלות כדי לערבב אותם פנימה.

עוגת טחינה ושוקולד צ'יפס פיית העוגיות (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגת טחינה ושוקולד צ'יפס פיית העוגיות|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

5 אופים 40-45 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ בה יוצא כמעט יבש. מצננים וזוללים.

* לגרסת פרווה ניתן להמיר את השמנת החמוצה בחלב קוקוס או במיץ תפוזים.