אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

שבלולי קינמון בציפוי לימוני עדין

רוצים להיות מאלה שמשלוח המנות שלהם ידובר עד פסח? השקיעו במרכיב אחד מפוצץ, כזה שלידו כל הממתקים ואוזני ההמן יחווירו בבושה. מה למשל? שבלולי קינמון שמנמנים וטעימים, ואם כבר אז כאלה עם טאץ' מגניב בציפוי

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 14/03/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה 26 ס"מ:

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן

כף שמרים יבשים

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

100 גרם חמאה

2 ביצים גדולות

שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) חלב

חצי כפית מלח

למילוי:

160 גרם חמאה רכה

160 גרם סוכר חום בהיר

2 כפות אבקת קינמון

חצי כוס (50 גרם) שבבי שקדים מולבנים (לא חובה)

להברשה:

ביצה טרופה מעורבבת עם מעט מים

לציפוי:

חצי כוס (60 גרם) אבקת סוכר

2 כפות מיץ לימון

2 כפות מים חמימים

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים. מתקינים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית.

2 מוסיפים את הסוכר, החמאה והביצים וממשיכים לערבל.

שבלולי קינמון - שלב הציפוי (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
שבלולי קינמון - שלב הציפוי|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

>> מתכונים לאוזני המן

3 מוסיפים את החלב לאט ובמזיגה איטית - תחילה מוסיפים מחצית מהכמות ולאט לאט את היתרה, לפי הצורך.

4 לשים 7-8 דקות, עד לקבלת בצק רק וגמיש. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת.

5 משמנים בספריי שמן קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. מגלגלים אותו בקערה כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים.

6 בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את החמאה והסוכר החום, מוסיפים קינמון ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מניחים בצד.

7 מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

שבלול קינמון מתוך התבנית (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
שבלול קינמון מתוך התבנית|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

8 מוציאים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח היטב ולשים מעט להוצאת אוויר. מרדדים במערוך למלבן דק.

9 מורחים את המילוי על הבצק בעזרת פלטה או גב כף, ומפזרים את השקדים באופן שווה (לא חובה).

>> לאתר של קרן אגם - נשואה למאפייה

10 מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה וחותכים ל-6-7 שושנים.

11 מסדרים את השושנים בתבנית באופן מרווח ככל הניתן, מכסים במגבת נקייה ומניחים להתפחה חוזרת של 25-40 דקות.

12 מחממים תנור ל-170 מעלות.

13 מורחים את חלקן העליון של השושנים בביצה טרופה עם מעט מים ואופים 35-40 דקות, עד שהן מזהיבות יפה.

14 לציפוי: מערבבים אבקת סוכר, מיץ לימון ומים עד לקבלת תערובת אחידה ולבנה. התערובת צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית - אם צריך מוסיפים עוד אבקת סוכר. מזלפים את הציפוי על השושנים בעזרת כף.

* להכנת שבלולים נפרדים פורסים את הרולדה לשבלולים קצת יותר דקים ומסדרים באופן מרווח על תבניות מרופדות בנייר אפייה. במקרה זה זמן האפייה מתקצר, וכדאי להתחיל לבדוק את המאפים כבר אחרי 15 דקות.