אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

חיתוכיות שוקולד ופירורים

אומרים שדברים טובים מגיעים באריזות קטנות, לא? אז הנה מתכון שקולע בול לקלישאה הזאת: חיתוכיות חמודות וממכרות, עם שוקולד מלוא החופן. אנחנו אומרים: תתחילו עם אחת ותראו איך זה מתגלגל משם (בהצלחה עם זה)

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 14/04/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 824 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס (תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ):

150 גרם (כוס ועוד כף) קמח

100 גרם חמאה קרה

60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 חלמון L

למלית:

100 גרם שוקולד מריר

60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה

1 ביצה

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. חותכים את החמאה הקרה לקוביות. 

2 במעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, הווניל והמלח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורים דקה.

3 מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים.

4 מעבירים שני שליש מכמות הפירורים לתחתית התבנית ומהדקים היטב לשכבה אחידה.

5 את השליש הנותר שומרים במקפיא עד שהבסיס יהיה אפוי.

6 אופים את התחתית במשך כ-10 דקות או עד הזהבה אחידה.

>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

7 מכינים את מלית השוקולד: קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה.

8 מוסיפים את השמנת והמלח וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד לקבלת תערובת אחידה.

9 מערבבים את התערובת היטב ומוסיפים פנימה את הביצה. טורפים שוב את התערובת עד לאחידות מלאה.

10 יוצקים את מלית השוקולד על גבי הבסיס האפוי.

11 מוציאים את הפירורים מהמקפיא ומפוררים אותם על החלק העליון.

12 אופים במשך 10-15 דקות עד שהמלית מתייצבת והפירורים מזהיבים.

13 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.

 * ניתן לשמור את החיתוכיות בקופסה אטומה במקרר עד שבוע. מומלץ להוציא אותן כ-10 דקות לפני ההגשה.