אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת ביסקוויטים עם קרם גבינה לימוני

כל זמן הוא זמן טוב לעוגת ביסקוויטים, והקיץ הוא הזמן הטוב מכולם. אז קבלו אותה בגרסת "הקינוח המושלם ליום שרב": עוגה הכי קלה בעולם של פתי בר עם קרם לימון עדין, שאפשר להכין עם הילדים אבל הכי כיף לזלול לבד

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 29/07/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 189 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לתבנית מרובעת בגודל 20*30 ס"מ:

250 גרם (שרוול אחד) ביסקוויטים

חצי כוס חלב קר

לקרם:

500 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינה לבנה 9%

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

 

לקישוט:

מעט קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

1 טובלים את הביסקוויטים בחלב קר ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית ליצירת שכבה ראשונה.

2 הקרם: מקציפים יחד במיקסר את השמנת המתוקה, הגבינה הלבנה, האינסטנט פודינג, אבקת הסוכר, תמצית הווניל והקליפה המגוררת עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

3 יוצקים בערך שליש מכמות הקרם על שכבת הביסקוויטים ומיישרים.

4 טובלים ביסקוויטים נוספים בחלב ומסדרים בשכבה שנייה על הקרם.

5 יוצקים שליש נוסף מהקרם על השכבה השנייה ומיישרים.

6 טובלים ביסקוויטים נוספים בחלב ומסדרים בשכבה שלישית על הקרם.

7 מעבירים את יתרת הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות צפופות על הביסקוויטים.

8 מצננים במקרר במשך 5-6 שעות, ועדיף לילה שלם.

9 מקשטים במעט קליפת לימון מגוררת ומגישים.