אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת קפה בחושה

עוגה קלילה להכנה, לחה וטעימה, עם זיגוג קפה ואבקת סוכר שמכינים בצ'יק צ'ק. דוחפים לתנור, מכינים כוס קפה, ומקבלים את השבת כמו שצריך

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 01/03/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 256 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

4 כפיות קפה מגורען

280 גרם (2 כוסות) קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

100 גרם שקדים או אגוזי מלך, טחונים דק

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר דמררה

רבע כפית מלח

150 גרם (שלושת רבעי כוס) שמן קנולה

240 מ"ל (כוס) חלב (לגרסה פרווה - חלב סויה)

2 כפות וויסקי או רום (לא חובה)

4 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

לזיגוג:

1 כפית קפה מגורען

120 גרם (כוס) אבקת סוכר, מנופה

3-5 כפות חלב (לגרסה פרווה - חלב סויה)

אופן ההכנה:

1 לעוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות. ממיסים את הקפה בכף מים רותחים ומצננים.

2 מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים שקדים או אגוזים טחונים, סוכר לבן, סוכר דמררה ומלח ומערבבים.

3 יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים פנימה שמן, חלב (או חלב סויה), ויסקי או רום, ביצים, תמצית וניל ואת הקפה המומס. טורפים לתערובת חלקה.

>> עוד מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות

4 יוצקים את הבלילה לתבנית קוגלהוף 24 ס"מ משומנת ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים 5-10 דקות בתבנית והופכים על צלחת הגשה. מצננים.

5 לזיגוג: שמים את אבקת הסוכר בקערה. ממיסים את הקפה בכפית של מים רותחים ומוסיפים אותו ואת החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת זיגוג סמיך. מטפטפים על העוגה בעזרת כף ומגישים.