אוכל

סוטלאץ' משודרג

רגילים לאכול את הסוטלאץ' עם פיסטוקים? אנחנו מציעים להחליף אותם בתפוזים מקורמלים. רגילים לטעם חלבי ועדין? תעשו כמונו ותוסיפו תמצית שקדים. בקיצור, הסוטלאץ' הזה הוא לא לפי המסורת - אבל וואו כמה שהוא טעים

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 02/06/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לסוטלאץ':

כוס וחצי אורז עגול

ליטר חלב + כוס

250 מ"ל שמנת מתוקה

שלושת רבעי כוס סוכר

1 כפית תמצית שקדים

לתפוזים המקורמלים:

2 תפוזים בינוניים

שלושת רבעי כוס סוכר

רבע כפית קינמון

לקישוט:

100 גרם פקאן מסוכר

אופן ההכנה:

1 טוחנים במעבד מזון בפולסים את האורז העגול עד לקבלת גרגירים.

2 מחממים בסיר עמוק את החלב, השמנת, הסוכר ותמצית השקדים תוך כדי ערבוב. כשכל הסוכר נמס מוסיפים את האורז.

3 מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות תוך ערבוב מזדמן בכף עץ, עד לקבלת מרקם רך עם מעט נוזל.

4 מסירים מהאש, מעבירים לכוסות הגשה ומכניסים למקרר לחצי שעה.

5 בינתיים מכינים את התפוזים המקורמלים: פורסים את התפוזים דק.

6 מפזרים במחבת רחבה חצי כוס סוכר, מעל מסדרים את פרוסות התפוז ועליהן את יתרת הסוכר והקינמון.

7 מחממים על להבה בינונית 7-10 דקות, עד שהתפוזים מתקרמלים. מומלץ להפוך את התפוזים באמצע.

8 לפני ההגשה מניחים פרוסת תפוז מקורמל על כל מנה, קוצצים בסכין את הפקאן המסוכר ומפזרים.