אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סופגניות ביס ריקוטה

אין כמו סופגניות ביתיות, ואנחנו מתייחסים למתכון הזה כאל שדרוג לסופגניות האשל המיתולוגיות. במקום אשל משתמשים בריקוטה, ומקבלים סופגניות קטנות ורכות שטורפים בביס אחד

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 06/12/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

מיכל (250 גרם) גבינת ריקוטה לא מלוחה

2 ביצים גודל L

כפית אבקת סודה לשתייה

1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח לבן

רבע כפית מלח

כפית מחית/תמצית וניל (אפשר להמיר בשקיק סוכר וניל)

3 כפות (30 גרם) סוכר לבן

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לעיטור

אופן ההכנה:

1 בקערה בינונית טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים וניל וגבינת ריקוטה ומערבבים היטב.

2 בקערה נפרדת מערבבים קמח עם אבקת סודה לשתייה ומלח.

מתכונים לסופגניות

מתכונים ללביבות

3 מעבירים את תערובת הקמח לקערת הביצים ומערבבים היטב. מניחים בצד ל 10 דקות. בינתיים מחממים שמן עמוק בסיר בינוני רחב.

4 יוצקים בעזר 2 כפיות מבלילת הסופגניות לתוך השמן החם, וכשצדן התחתון מזהיב הופכים ומטגנים עד להזהבה בצדן השני (אם הסופגניות משחימות מהר מדי מבחוץ, ייתכן והשמן שלכם חם מדי, ואז הן לא יהיו מספיק אפויות מבפנים).

סופגניות ביס ריקוטה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לפני אבקת סוכר|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

5 מניחים את הסופגניות המוכנות בצלחת מרופדת בנייר אפייה, בוזקים אבקת סוכר ואוכלים אותן חמות.