אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת לימון וקוקוס בזיגוג סוכר

עם חמיצות עדינה ונהדרת, עם שמנת מתוקה שהופכת אותה לרכה כמו ענן, ועם זיגוג סוכר שידביק לכם חיוך על הפנים, קבלו את העוגה שאפילו הקערה שלכם לא תרצה להיפרד ממנה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 10/11/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 172 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות):

4 ביצים גודל L

כוס ושליש (265 גרם) סוכר לבן

מכל וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ לימון

כפית תמצית וניל

רבע כוס (50 מ"ל) שמן רגיל

חצי מכל (100 מ"ל) יוגורט 3%

קליפה מגוררת מלימון שלם גדול

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן תופח מאליו

כוס (100 גרם) קוקוס טחון

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

לציפוי:

כוס וחצי (180 גרם) אבקת סוכר

2-3 כפות מים רותחים

רבע כוס קוקוס טחון

6 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבניות האפייה.

2 מערבבים בקערה במהירות את הביצים והסוכר עד לקבלת מעט נפח.

3 מוסיפים שמנת מתוקה, מיץ לימון, וניל, שמן, יוגורט וגרידת לימון, ומערבבים שוב היטב.

4 מוסיפים קמח, קוקוס וסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים לתבניות ומיישרים את התערובת בעזרת סכין או גב של כף.

6 אופים כ-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט.

7 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר עם המים הרותחים עד לקבלת קרם לבן.

8 מוסיפים קוקוס ומיץ לימון (בכל פעם כף) ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם נוח למריחה על העוגה.

9 מצפים את העוגה ומגישים.

* את העוגה שומרים כשלושה ימים במקרר או בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.

* אפשר לוותר על הציפוי ולקשט את העוגה באבקת סוכר.

* העוגה לא מתוקה במיוחד, אז אם אתם מחליטים לוותר על הציפוי הוסיפו מעט סוכר לתערובת.

עוגת לימון וקוקוס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עדינה מהחיים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת וניל ופירורי קקאו