עוגת ביסקוויטים גבינה ושוקולד
מכירים את עוגת הביסקוויטים של פעם? בטח מכירים. אז קבלו את אותה עוגה נוסטלגית ואהובה בגרסה משודרגת וחגיגית לשבועות ובכלל, עם קרם גבינה עשיר וזילופי שוקולד שווים. אתם הולכים ליישר וליישר עד שהיא תיגמר
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מרובעת 20X30 ס"מ:
240 מ"ל (1 כוס) חלב
2 חבילות ("שרוולים") ביסקוויטים פתי בר וניל
לקרם גבינה:
500 גרם (2 מכלים) גבינה לבנה 5% שומן, קרה
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה, קרה מאוד
90 גרם (שלושת רבעי כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
60 גרם (6 כפות) אינסטנט פודינג וניל
לציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר או חלב
אופן ההכנה:
1 שמים את החלב בתוך כלי נוח לטבילת הביסקוויטים. טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית.
2 קרם גבינה: מקציפים במהירות גבוהה גבינה, שמנת, אבקת סוכר, וניל ופודינג עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
3 יוצקים כרבע מכמות הגבינה על שכבת הביסקוויטים ומשטחים לשכבה אחידה.
4 מסדרים עוד ביסקוויטים טבולים בחלב מעל קרם הגבינה, מעליהם עוד רבע מכמות קרם הגבינה וכן הלאה עד שנגמרת תערובת הגבינה. מסיימים בשכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב.
5 מצננים את העוגה במקרר עד שהציפוי יהיה מוכן.
6 ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.
7 יוצקים את הציפוי על העוגה.
8 מצננים 5 שעות במקרר, עד התייצבות מוחלטת.
9 לפני ההגשה מקשטים בשוקולד מריר או חלב – באמצעות קולפן "מגרדים" את השוקולד ליצירת מעין שבבים גדולים. מגישים קר מאוד.
הערות, הארות ותוספות:
*מומלץ להכין את העוגה יום מראש כדי שהביסקוויטים יתרככו כראוי. בכל מקרה חשוב להניח לה להתייצב במקרר מינימום 5 שעות לפני ההגשה.
*במקום גבינה לבנה אפשר להשתמש בריקוטה או מסקרפונה באותה כמות.
*אפשר לקשט גם עם שבבי אגוזים, קוקוס טחון או שוקולד לבן קצוץ דק.
*אפשר להקפיא את העוגה עד שבוע כשהיא עטופה היטב. אם מגישים אותה קפואה היא מתקבלת כסוג של עוגת גלידה טעימה להפליא.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
המתכון פורסם לראשונה במאי 2017