אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת תותים מהירה ללא אפייה

העוגה הזו היא סוג של טירמיסו תותים משגע; אומנם אין בה ביצים ולא קפה, אבל תאמינו לנו, הם לא יחסרו לכם לרגע: קינוח קרם מסקרפונה מבריק ללא אפייה, שעושה המון כבוד לפרי הכי שווה של החורף. יאללה, היינו פה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 11/01/18 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 227 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבישקוטים בסירופ תותים:

170 גרם תותים

80 מ"ל (שליש כוס) מים

65 גרם (שליש כוס) סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות ליקר תפוזים או ברנדי

חבילת בישקוטים

לקרם המסקרפונה:

330 גרם (גביע ושליש) גבינת מסקרפונה

330 מ"ל (כוס ושליש ועוד כף) שמנת מתוקה

70 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

לעיטור:

250 גרם תותים, פרוסים

אופן ההכנה:

1 לבישקוטים בסירופ תותים: שוטפים את התותים, מנקים מהעלים וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה.

2 מביאים לרתיחה בסיר קטן מים, סוכר ותמצית וניל. מערבבים פנימה ליקר תפוזים או ברנדי ואת מחית התותים. מצננים מעט.

3 לקרם המסקרפונה: מקציפים במערבל חשמלי את כל חומרי הקרם עד לקבלת קרם יציב.

4 מרכיבים את העוגה: מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. משטחים על תחתית התבנית שליש מכמות הקרם. טובלים בישקוטים ברוטב התותים ומסדרים על תחתית התבנית כך שתכוסה בהם לחלוטין (אם צריך חותכים חלק מהבישקוטים לשניים לפני הטבילה).

>> עוד מתכונים מהממים מחכים לכם בבלוג של ענבל

5 חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, ומסיימים בשכבת בישקוטים (שכבת הבישקוטים העליונה עלולה לבלוט מעט מעבר לדופנות התבנית וזה בסדר). מכסים ומקפיאים ל-4 שעות לפחות, או למשך הלילה.

6 הופכים את העוגה על צלחת הגשה מאורכת ומסירים את הניילון הנצמד. מעבירים למקרר להפשרה מלאה וספיגת טעמים.

7 מעטרים בפרוסות תותים ומגישים.