אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

טארט קרם שוקולד ותותים ללא אפייה

האם אנחנו חוגגים את יומו של ולנטיין? לא. האם נשמח, ללא כל קשר, שמישהו יכין לנו את העוגה הזאת, עם קרם השוקולד והתותים? מאוד מאוד! והאמת היא שזה ממש מעט עבודה, ובלי אפייה בכלל, אז בבקשה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 08/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 112 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

275 גרם עוגיות סנדוויץ' שוקולד, טחונות לפירורים דקים

80 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

1 כף קקאו

לקרם שוקולד:

120 מ"ל (חצי כוס) חלב

120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה

3 חלמונים

30 גרם (3 כפות מחוקות) סוכר

קורט יפה מלח

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

לעיטור:

סלסלת תותים

אופן ההכנה:

1 לקלתית: מערבבים את חומרי הקלתית ומהדקים היטב לתבנית פאי 24 ס"מ בעזרת כף.

2 לקרם שוקולד עשיר: מביאים לרתיחה בסיר קטן את החלב והשמנת מתוקה. במקביל טורפים בקערה קטנה את החלמונים עם הסוכר והמלח.

3 יוצקים לתערובת החלמונים מחצית מכמות החלב החם בזרם דק ותוך כדי ערבוב, כדי ליצור השוואת טמפרטורות. מחזירים את התערובת כולה לסיר ומבשלים תוך ערבוב רצוף עד שהתערובת מתחילה להראות סימני בעבוע.

>> לעוד מתכונים באתר של ענבל

4 יוצקים את החלב החם דרך מסננת לקערה ובה השוקולד הקצוץ, מניחים לשוקולד דקה להימס ומערבבים לקבלת קרם שוקולד חלק. מצננים מעט ויוצקים לקלתית. מעבירים לקירור של כ-4 שעות או עד להתייצבות מלאה.

5 לעיטור: מסירים את עלי התותים, שוטפים ומייבשים. פורסים לפרוסות דקות ומסדרים על הפאי במניפה יפה.

*כדי לשמור על חיוניות התותים לאורך זמן, הברישו אותם במעט ריבת תותים מחוממת קלות, או בנפאז'.