אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת סולת לימונית

אחרי כל כך הרבה עוגות דבש, העוגה הזאת באה לנו בול בזמן - אוורירית, רכה ובטעם לימוני מרענן. אבל עזבו את כל זה - אחרי הצום של יום כיפור זו בדיוק, אבל בדיוק העוגה שאתם רוצים לפגוש

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 13/09/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 103 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעיטור:

3 לימונים

לעוגה:

300 גרם (כוס ושלושת רבעי) סולת

60 גרם (שני שליש כוס) קוקוס טחון

70 גרם (חצי כוס) קמח

1 כפית אבקת אפייה

קליפה מגוררת מלימון קטן

3 ביצים L

רבע כפית מלח

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה

150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

לסירופ:

300 מ"ל (כוס ורבע) מים

60 מ"ל (רבע כוס) מיץ לימון סחוט טרי

300 גרם (כוס וחצי) סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את העיטור: מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את הלימונים בעזרת קולפן ירקות וחותכים את הקליפות בסכין לרצועות דקות.

2 מכינים את העוגה: מערבבים בקערה סולת, קוקוס, קמח, אבקת אפייה וקליפת לימון מגוררת.

3 מקציפים במיקסר ביצים עם מלח וסוכר בהדרגה במשך כ-5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

>>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

4 מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים עם השמנת החמוצה והחמאה המומסת ומצוננת ומערבלים במהירות נמוכה רק עד לקבלת בלילה אחידה.

עוגת סולת לימונית (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
הדבר האמיתי|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

5 משטחים את התערובת בתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ואופים 30-35 דקות להשחמה.

6 מכינים את הסירופ: בזמן שהעוגה בתנור מבשלים את המים, מיץ הלימון והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט להבה, מוסיפים את רצועות קליפת הלימון ומבשלים 15 דקות נוספות תוך בעבוע קל כך שהסירופ מעט מסמיך ורצועות הלימון מזוגגות בסירופ, מצננים עד שהעוגה מוכנה.

7 יוצקים את הסירופ על העוגה בהדרגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור, מפזרים את רצועות הלימון מסביב ומצננים.