אוכל
צילום׃ קרן אגם, אוכל טוב

עוגת שיש מקמח כוסמין מלא

היא רכה, היא מתוקה במידה ואפילו לא טיפטיפה יותר, היא טובה לכם לבריאות ואפשר להפוך אותה לפרווה ברגע. אנחנו באמת לא מבינים מה אתם עדיין עושים כאן

קרן אגם | אוכל טוב | פורסם 10/06/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 241 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית:

כוס ורבע (160 גרם) קמח כוסמין מלא

כפית אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו

100 גרם חמאה רכה

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

2 ביצים גדולות

כפית תמצית וניל

חצי כוס מיץ תפוזים

אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2 מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה יחד.

3 מחלקים את התערובת לשתי קערות, ולאחת מהן מוסיפים את אבקת הקקאו. מערבבים היטב.

4 מקציפים במיקסר חמאה רכה עם סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם וממשיכים להקציף במשך 2-3 דקות. מוסיפים מיץ תפוזים ותמצית וניל ומערבבים.

6 מחלקים את תערובת הביצים שווה בשווה בין שתי קערות הקמח ומערבבים.

>> לבלוג של קרן אגם

7 מעבירים את התערובת הבהירה לתבנית ומעליה שופכים את התערובת הכהה. יוצרים צורת שיש בעזרת סכין.

8 אופים 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

9 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

>> לאתר סוגת

* העוגה היא לא מאוד מתוקה, ואבקת הסוכר מוסיפה לה מתיקות נעימה. אם אתם אוהבים את העוגות שלכם מתוקות ממש, הוסיפו עוד 3 כפות סוכר לבלילה.

* לגרסת פרווה ממירים את החמאה בחצי כוס שמן קנולה.