אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

מיני רוגלך מנצחים

בינינו, חלק מהחגיגיות של שבת טמונה בניחוחות המענגים שעולים מהתנור - וזה משהו שאי אפשר לקנות בקונדיטוריה. המתכון הזה יארגן לכם ניחוח מושלם, וגם רוגלך קטנטנים ומושלמים לא פחות

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 17/06/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 260 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (70 מנות):

לבצק השמרים:

480 גרם (3 כוסות וחצי) קמח

50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים

80 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר

8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

רבע כפית מלח

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

200 מ"ל (כוס פחות 2 כפות) חלב, חמים

120 גרם חמאה רכה

למלית הקקאו:

100 גרם חמאה

120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר

40 גרם (רבע כוס ועוד כפית) קקאו, מנופה

שליש כפית קינמון

לציפוי:

1 ביצה

1 כפית חלב

120 מ"ל (חצי כוס) מים

100 גרם (חצי כוס) סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את בצק השמרים: מערבבים קמח, שקדים טחונים, סוכר, שמרים ומלח במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, תמצית וניל וחלב בהדרגה, ולשים לקבלת בצק אחיד.

2 מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה (מעט בכל פעם, מחכים עד שהיא נבלעת בבצק) וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות לקבלת בצק אלסטי, רך ומעט דביק. מעבירים לקערה מקומחת מעט, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3 מכינים את מלית הקקאו: ממיסים את החמאה, מוסיפים סוכר, קקאו וקינמון ומערבבים. מצננים מעט עד שהתערובת מגיעה למרקם של ממרח סמיך.

4 מחלקים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה בגודל כ-20x36 ס"מ.

לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

מיני רוגלך, עוגה לשבת (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
זה מה שמחכה לכם בקצה הדרך|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

5 מורחים כל יריעת בצק במלית ומקפלים לשניים, לקבלת מלבן של 10x36 ס"מ. מהדקים קלות את הצדדים ומרדדים את מלבן הבצק לרוחבו כשהמלית במרכז לעלה בעובי כ-4 מ"מ.

6 בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים כל עלה למשולשים שווי שוקיים עם בסיס ברוחב של 4-5 ס"מ, ומגלגלים כל משולש מחלקו הרחב ועד לקצה לקבלת צורת רוגלך.

7 מסדרים את הרוגלך במרווחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים להכפלת הנפח.

8 מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים ביצה עם כפית חלב ומברישים את המאפים. אופים כ-15 דקות עד להשחמה.

9 בזמן שהרוגלך בתנור מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר. מנמיכים מעט את הלהבה ומניחים לנוזל להתבשל תוך בעבוע קל עוד 2-3 דקות. מכבים את הלהבה ומברישים את המאפים בסירופ מיד כשהם יוצאים מהתנור, מצננים וזוללים.

* המאפים במיטבם ביום ההכנה.