אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת לימונענע מזוגגת

כל כך חמים ומתישים הימים האלה, שכל מה שאנחנו מחפשים זה דרכים להתרענן - ופה בדיוק מגיעה העוגה הזאת. פחות מתחברים לנענע? אין שום בעיה, ותרו עליה ותקבלו עוגת לימון רכה וטעימה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 24/05/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

120 גרם חמאה, רכה

180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר

1 כף גדושה קליפת לימון מגוררת

קורט מלח

2 ביצים L בטמפרטורת החדר

160 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח, מעורבב עם כפית אבקת אפייה

65 מ"ל (שליש גביע) שמנת חמוצה

80 מ"ל (שליש כוס) מיץ לימון סחוט טרי

רבע כוס עלי נענע (ללא גבעולים), קצוצים דק

לזיגוג ועיטור:

100 גרם (שקית) אבקת סוכר

2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

זסטים של לימון (גרידת קליפה), לעיטור

עלי נענע, לעיטור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה עם סוכר, קליפת לימון מגוררת ומלח במשך כ-2-3 דקות, עד לקבלת קרם רך ואוורירי.

2 מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים לאחר כל הוספה. מוסיפים קמח מעורבב עם אבקת אפייה לסירוגין עם שמנת חמוצה ומיץ לימון בכמה סבבים, ומערבלים רק עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. מוסיפים את עלי הנענע הקצוצים ומערבבים קלות, רק עד שהם מתפזרים בתערובת.

3 יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומקומחת קלות ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב-שחום וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים.

עוגת לימונענע (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
לימון באמת מוסיף המון|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

4 לזיגוג ועיטור: מנפים את אבקת הסוכר לקערה בינונית-קטנה. יוצקים פנימה את מיץ הלימון בהדרגה תוך ערבוב, עד לקבלת זיגוג לבן וסמיך יחסית.

5 משטחים את הזיגוג על העוגה, מעטרים בזסטים של לימון ובעלי נענע.