ריז'יק – עוגת שכבות רוסית
עוגת ריז'יק היא כבר מזמן לא נחלתם של הרוסים, וכל מי חובב עוגות שלאו דווקא שרוף על עוגות דבש יתאהב בה. שכבות שכבות של בצק דבש פריך וקרם – קלאסיקה לראש השנה (ולכל אירוע למען האמת)
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית עגולה או רינג בקוטר 22-24 ס"מ:
3 ביצים
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
50 גרם (5 כפות) סוכר חום כהה
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם דבש
420 גרם (3 כוסות) קמח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון טחון
4 מכלים (800 מ"ל) שמנת חמוצה 27% שומן
2 מכלים (450 גרם) גבינת שמנת 30% שומן
200 גרם (1 כוס) סוכר
100 גרם דבש
חצי כפית תמצית וניל
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מכינים את בצק הדבש: שמים סיר בינוני עם מים רותחים על להבה בינונית.
2 בקערה חסינת אש טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח, וניל, סוכר חום, חמאה מומסת ודבש. שמים את הקערה על גבי הסיר (בן מארי) וטורפים, תוך כדי בישול, במשך כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
3 מוסיפים פנימה קמח, סודה לשתייה וקינמון טחון ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר בצק רך ודביק (הוא מתייצב במהלך הקירור).
4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעתיים, עד שהוא קר ויציב.
5 מחממים תנור ל-165 מעלות.
6 מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים. מרדדים כל חלק של הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומניחים בעדינות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
7 אופים כל שכבה במשך 4-5 דקות או עד שהיא מזהיבה ומתייצבת. מצננים לחלוטין.
8 בעזרת רינג או צלחת בקוטר המתאים קורצים עיגולים שווים מכל השכבות. את שאריות הבצק שומרים בצד עד להרכבת העוגה.
9 מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים יחד שמנת חמוצה, גבינת שמנת, סוכר, דבש ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
10 הרכבת העוגה: על גבי צלחת שמים שכבה ראשונה של עוגה ומעליה כרבע מכמות המלית. מיישרים בעזרת פלטה.
11 שמים שכבה נוספת, מעליה עוד קרם וממשיכים עד שכל השכבות נגמרות.
12 קוצצים את שאריות העוגה במעבד מזון ומהדקים לדופנות העוגה.
13 מצננים במשך לילה במקרר (מינימום 5-6 שעות) במקרר, מכוסה היטב.
14 לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר.