אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

עוגת שוקולד ושקדים ללא גלוטן

רגע לפני שאנחנו חוזרים לאכול חמץ כמו משוגעים - קבלו את העוגה הזאת, אחרונה חביבה, נטולת גלוטן, נהדרת ועסיסית, עם שוקולד, שקדים ותוספת של גנאש מהמם מלמעלה. סוגרת את פסח אבל תמשיך איתנו עוד הרבה הלאה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 17/04/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 146 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית בקוטר 22 ס"מ):

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

4 ביצים L

150 גרם (כוס וחצי) שקדים טחונים

כפית וחצי אבקת אפייה

לגנאש:

100 גרם שוקולד מריר

125 מ"ל (חצי מכל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות (ללא טורבו) ומשמנים היטב את התבנית.

2 קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

3 מוסיפים מלח, וניל וסוכר, וטורפים עד אחידות.

4 מוסיפים את הביצים (אחת אחרי השנייה), וטורפים היטב עד שהן נטמעות בבלילה.

5 מוסיפים שקדים ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות רק עד שהבלילה אחידה.

6 יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

7 אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תופחת, מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז.

8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. העוגה שוקעת מעט במרכזה בעת הקירור וזה בסדר.

9 גנאש: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

10 יוצקים את הגנאש לשקע של העוגה ומצננים במשך 20-30 דקות במקרר להתייצבות. מגישים בטמפרטורת החדר.

• העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד שבוע.

• במקום שקדים אפשר להשתמש בקוקוס טחון או כל סוג אחר של אגוזים טחונים שאוהבים.

>> בפעם הקודמת הכנו כדורי שוקולד וקוקוס