עוגת שוקולד ושקדים ללא גלוטן
רגע לפני שאנחנו חוזרים לאכול חמץ כמו משוגעים - קבלו את העוגה הזאת, אחרונה חביבה, נטולת גלוטן, נהדרת ועסיסית, עם שוקולד, שקדים ותוספת של גנאש מהמם מלמעלה. סוגרת את פסח אבל תמשיך איתנו עוד הרבה הלאה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(לתבנית בקוטר 22 ס"מ):
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
4 ביצים L
150 גרם (כוס וחצי) שקדים טחונים
כפית וחצי אבקת אפייה
לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (חצי מכל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות (ללא טורבו) ומשמנים היטב את התבנית.
2 קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
3 מוסיפים מלח, וניל וסוכר, וטורפים עד אחידות.
4 מוסיפים את הביצים (אחת אחרי השנייה), וטורפים היטב עד שהן נטמעות בבלילה.
5 מוסיפים שקדים ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות רק עד שהבלילה אחידה.
6 יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
7 אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תופחת, מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. העוגה שוקעת מעט במרכזה בעת הקירור וזה בסדר.
9 גנאש: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
10 יוצקים את הגנאש לשקע של העוגה ומצננים במשך 20-30 דקות במקרר להתייצבות. מגישים בטמפרטורת החדר.
• העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד שבוע.
• במקום שקדים אפשר להשתמש בקוקוס טחון או כל סוג אחר של אגוזים טחונים שאוהבים.