אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת שוקולד צ'יפס מושלמת לקפה

היא רכה, היא מפוצצת שוקולד צ'יפס ויש לה ציפוי כיפי ופציח של סוכר וקינמון. נראה אתכם מתאפקים לא ליישר את החמודה הזאת עם הקפה של שבת בבוקר

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 12/04/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 149 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

140 גרם חמאה, רכה

180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר

3 ביצים L

300 גרם (2 כוסות ו-2 כפות) קמח, מנופה

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

200 מ"ל (כוס פחות 3 כפות) רוויון

2 כפיות תמצית וניל

180 גרם (כוס פחות 2 כפות) שוקולד צ'יפס

לציפוי סוכר וקינמון:

40 גרם (רבע כוס פחות כף) סוכר

1 כפית מחוקה קינמון טחון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר למשך כמה דקות עד לקבלת קרם בהיר ורך.

2 מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, תוך ערבול.

3 מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומוסיפים למערבל לסירוגין עם הרוויון תוך ערבול במהירות נמוכה. ממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.

>> לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

4 מוסיפים את השוקולד ומערבלים קלות רק עד שהוא מתפזר בבלילה. משטחים את הבלילה בתבנית מלבנית משומנת 20x30 ס"מ.

5 לציפוי סוכר וקינמון: מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים על העוגה בשכבה דקה. אופים את העוגה 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים וזוללים.