עוגת וניל בחושה בציפוי שקדים וסוכר חום
המראה - כשל עוגיות פלורנטין מושקעות. העבודה - כלום בפיתה. התוצאה: אנחנו חייבים פרוסה מזה, ואנחנו חייבים פרוסה מזה עכשיו (בסדר, מוכנים לחכות שהסוכה תהיה מוכנה אם חייבים)
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה:
150 גרם חמאה רכה
200 גרם (כוס) סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
כמה טיפות תמצית שקדים (לא חובה)
3 ביצים L
300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
כפית ושלושת רבעי אבקת אפייה
250 גרם (גביע) גבינה לבנה 5%
60 מ"ל (רבע כוס) חלב
לציפוי שקדים בסוכר חום:
100 גרם חמאה
45 מ"ל (3 כפות) חלב
100 גרם (חצי כוס דחוסה פחות כף) סוכר חום
רבע כפית מלח
150 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1 לעוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במיקסר חמאה רכה עם סוכר, מלח, תמצית וניל ותמצית שקדים כמה דקות, לקרם בהיר ורך. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומקציפים קצרות לאחר כל תוספת עד להטמעה.
2 מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בכמה פעמים לסירוגין עם הגבינה והחלב. מערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
3 יוצקים את הבלילה לתבנית 24 ס"מ משומנת ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. בזמן שהעוגה נאפית עוברים להכנת הציפוי.
4 לציפוי שקדים בסוכר חום: מבשלים בסיר קטן חמאה, חלב, סוכר חום ומלח עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל תוך בעבוע עוד 2-3 דקות, עד שהתערובת מעט מסמיכה, וכשטובלים בה כף הכף יוצאת מצופה. מכבים את האש ומניחים בצד לצינון.
5 קולים את השקדים על מחבת טפלון גדולה ללא שמן כמה דקות תוך ערבוב, עד לקבלת גוון זהוב. מצננים (מי שמתעצל יכול גם לוותר על הקלייה, אבל זה מאוד משדרג טעמים).
6 כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור ומגבירים את החום ל-200 מעלות. מערבבים את השקדים עם תערובת הסוכר החום ומשטחים על העוגה בשכבה אחידה.
7 מחזירים את העוגה לתנור ל-15 דקות נוספות, עד שהציפוי מבעבע מאוד. מוציאים, מצננים היטב וזוללים.
*לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה הרכה בעוגה ב-120 גרם שמן קוקוס רך (לא נוזלי), את החמאה שבציפוי ב-80 גרם שמן קוקוס ואת הגבינה והחלב בכמות שווה של קרם קוקוס.
לבלוג של ענבל לביא - פיית העוגיות