טארט פילו עם שוקולד לבן ויוגורט
העוגה הזו מגיעה אליכם בדיוק בזמן שמתחילים לחסל שאריות חמץ: זה הרגע להוציא ממעמקי המקפיא את דפי הפילו, ובמחי כמה פעולות פשוטות להפוך אותם לטארט לבן וחגיגי שמלמעלה הוא רך וחלבי ומלמטה פריך ופציח
- זמן עבודהשלוש שעות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
5 עלי פילו, מופשרים לילה במקרר
20 גרם (2 כפות) סוכר
רבע כפית קינמון
50 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
400 גרם שוקולד לבן, קצוץ
קורט מלח
300 גרם יוגורט יווני
לעיטור:
חופן שקדים ואגוזים מסוגים שונים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה קטנה סוכר וקינמון.
2 פותחים את הפילו על משטח העבודה, מברישים עלה בחמאה מומסת, מפזרים מעל כפית מתערובת הסוכר והקינמון, משטחים בתבנית פאי 24 ס"מ משומנת ודוחסים פנימה את הקצוות.
3 חוזרים על הפעולה עם יתרת העלים, מהדקים אותם מעט לדפנות ולתחתית ומנקבים את התחתית במזלג.
>> עוד מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות
4 אופים את הקלתית 18-20 דקות להשחמה יפה, ומוציאים מהתנור. אם היא תפחה מעט - מועכים אותה בעזרת מזלג או כף. מצננים היטב.
5 ממיסים את השוקולד הלבן בסיר המונח על גבי סיר נוסף ובו מים רותחים (בן מארי), מוסיפים קורט מלח ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
6 שמים את היוגורט בקערה, ומוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה תוך טריפה, עד לקבלת תערובת חלקה.
7 יוצקים את תערובת השוקולד לתוך הקלתית ומעבירים לקירור לכמה שעות להתייצבות.
8 מעטרים את הטארט בתערובת אגוזים ומגישים.