אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

טארט פילו עם שוקולד לבן ויוגורט

העוגה הזו מגיעה אליכם בדיוק בזמן שמתחילים לחסל שאריות חמץ: זה הרגע להוציא ממעמקי המקפיא את דפי הפילו, ובמחי כמה פעולות פשוטות להפוך אותם לטארט לבן וחגיגי שמלמעלה הוא רך וחלבי ומלמטה פריך ופציח

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 15/03/18 
  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 עלי פילו, מופשרים לילה במקרר

20 גרם (2 כפות) סוכר

רבע כפית קינמון

50 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

400 גרם שוקולד לבן, קצוץ

קורט מלח

300 גרם יוגורט יווני

לעיטור:

חופן שקדים ואגוזים מסוגים שונים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה קטנה סוכר וקינמון.

2 פותחים את הפילו על משטח העבודה, מברישים עלה בחמאה מומסת, מפזרים מעל כפית מתערובת הסוכר והקינמון, משטחים בתבנית פאי 24 ס"מ משומנת ודוחסים פנימה את הקצוות.

3 חוזרים על הפעולה עם יתרת העלים, מהדקים אותם מעט לדפנות ולתחתית ומנקבים את התחתית במזלג.

>> עוד מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות

4 אופים את הקלתית 18-20 דקות להשחמה יפה, ומוציאים מהתנור. אם היא תפחה מעט - מועכים אותה בעזרת מזלג או כף. מצננים היטב.

5 ממיסים את השוקולד הלבן בסיר המונח על גבי סיר נוסף ובו מים רותחים (בן מארי), מוסיפים קורט מלח ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.

6 שמים את היוגורט בקערה, ומוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה תוך טריפה, עד לקבלת תערובת חלקה.

7 יוצקים את תערובת השוקולד לתוך הקלתית ומעבירים לקירור לכמה שעות להתייצבות.

8 מעטרים את הטארט בתערובת אגוזים ומגישים.